Bleaching ideas


Table runner Diy

Diy Table runner

Valkaistut pyyhkeet

Minusta valkaisu kuviointi on todella hauskaa. Se on helppo, nopea ja halpa tapa uudistaa esimerkiksi vanhoja ja kuluneita pyyhkeitä.

Katso mitä sain aikaiseksi.
Valkaistut pyyheliinat valmiina.Jos teet ulkona. Aurinkoisella säällä työ etenee todella nopeasti. Aurinko nopeuttaa ja tehostaa vaalentumista. Vaikutus alkaa näkyä välittömästi.

Työn tekemiseen voit käyttää valkaisu- kynää.   linkki valkaisu-kynä

Tai tee niin kuin minä ....
Tässä pyyhe ennen valkaisua.


Pallo- kuvioitu pyyhe.Pallo- kuvioon tarvittavat työvälineet.Pallo kuvioidussa pyyhkeessä käytin kuvion painamiseen kahta erikokoista paperirullaa. Kastoin kipossa olevaan valkaisu-geeliin. En tehnyt geeliä itse enkä ostanut valkaisu-kynää, vaan ostin ison pullon 1L kodin puhdistukseen tarkoitettua geelimäistä kloritea. Toimii erinomaisesti!
Sydän- kuvion sekä ruutu-kuvion tekemiseen käytin nokkapulloa, joka oli täytetty valkaisuaineella.


Toivottavasti innostin sinutkin kokeilemaan. Huom! Muista lukea valkaisuaineen tuotetieto ohjeet hyvin ennen kuin aloitat työkentelyn.Valkaisuaineella kuvioidut tyynyliinat


Siivotessani kaappeja löysin kasan tyynyliinoja joita en ollut käyttänyt aikoihin. Tyynyliinat saivat nyt aivan uuden ilmeen. Nyt uudistettuina pidän niistä paljon enemmän ja toivottavasti sinäkin pidät niistä.


Tyynyliinat valmiina
bleach pen, redo pillowcases,


Tyhön tarvittiin vain sakset, valkaisu geeliä ja sanomalehteä tyynyn väliin suojaamaan valkaisuaineen läpimenolta.  linkki valkaisukynä tai  tai tee itse valkaisuaineesi

Vinkki: Aurinko nopeuttaa valkaisu prosessia!!


Bleach pen T-shirt


Valkaisukynä valkaisu on vaan niin kivaa, että innostuin taas. Valkaisukynä on väärä sana pitäisikö kutsua sitä valkaisu geeli, mutta omani ei ole myöskään ihan oikeaa geeliä  vaan itse tekemääni valkaisuainetta.

Ohje siihen löytyy sivuiltani. Kannattaa kokeilla, toimii hyvin. Haluaisinkin kuulla myös sinun kokemuksistasi, oletko saanut ohjeen toimimaan.

1. Ennenkuin aloitat vaalennus projektia. Muista laittaa esim. sanomalehteä paidan väliin suojaamaan ,että valkaisuaine ei vaalenna paikkoja joihin et halua kuviointia.
Kun olet asetellut t-paidan ja löytänyt haluamasi kuvion sekä sille sopivan paikan. Piirrä kuvio ensin esim. liidulla.
Liitu on hyvä, koska jälkeä on helppo pyyhkiä pois jos kuvio ei miellytäkkään. Sitten vaan luomaan.Bleach pen t-shirt

Valkaisemalla kuvioitu t-paita valmiina.

<


2.Tein kuvion sivusaumaan, eli kuvio tulee hieman näkyviin etu- sekä takapuolelle. Kuten huomaat pieniä epäonnistumisia tuli. Kuvion yläosassa pääsi vahingossa lorahtamaan ainetta yhteen kohtaan hieman liikaa, mutta jos sinulle käy samoin  kannatta jättää se pyyhkimättä ettei tule suurempaa vahinkoa.

Löysin malli-idean täältä thenextbird.com


valkaisukynä t-paita, bleac pen t-shirt, diy tshirt,

Tässä t-paita valmiina. T-paita oli aivan tavallinen hihaton malli. Joten lisäsin siihen valmistamani kauluksen. Kauluksen olin valmistanut jo aikaisemmin. Voit katsoa sitä myös sivuiltani.
3.Tässä kaulus leikattuna ennen kiinnitystä.


4.Asettele kaulus paikoilleen nuppineuloilla ja leikkaa ylimääräinen kangas pois. Voit ommella suoraan konella kiinni, mutta itse harsin kauluksen ensin kiinni.Tältä kaulus ja kuvio näyttävät takaa päin.

Tässä vielä edestä kuvaa. Omasta mielestäni onnistuin tavallisen tylsän paidan muuttamaan taas jännittäksi ja hieman erilaiseksi. Antoisia onnistumisen hetkiä.


Bleach pen leggins


Tässä kuvassa itse tekemäni valkaisu-kuvio legginsit. Kannattaa kokeilla. 
Ehdotan kuitenkin,että piirrät kuviot ensin liidulla ja sitten vasta käytät valkaisugeeliä. 
Virhe on aina peruuttamaton. Virheen sattuessa kannattaa käyttää mielikuvitustaan ja jatkaa siitä kuin se kuuluisi kuvioon. Vaalentuminen näkyi n. 15min kuluttua, mutta annoin kuvion kuivua ennen  kuin pesin geelin pois. 

 Suosittelen kokeilemaan, koska työ oli helppoa ja kivaa. Itse pidän ainakin legginsseistäni, mukavia hetkiä valkaisu-kuvioinnin parissa!bleach pen diy

T-shirt REDO
Diy t-shirt, bleach shirt

T-paita valmiina Leikkasin ensimmäiseksi hihat pois kaula-aukkoon asti. Ompelin kujan taakse ja eteen kaulan resoreihin. Leikkaamistani hihoista leikkasin narua, jonka pujotin kaula-aukon kujien läpi.

https://www.pinterest.com/source/crafterhoursblog.com/  Edellä mainitusta linkistä löysin idean.
 Siistin ompelukoneella leikatut saumaosuudet. Kukkiin t-paidan yläosassa, leikkasin aina kaksi epämuotoista ympyrää . Toinen ympyröistä jätettiin hieman isommaksi , jotta se näkyy alta paremmin yhteen liitettäessä. Voit ommella kukat kiinni myös käsin. 
Itse ompelin koneella ns. rastin muotoisesti kiinni.Tuloksena eläväinen kukka.

 Tältä t-paita näytti ensin. Olin jo valkaisu kuvioinut sen aikaisemmin. Paita oli kuitenkin yhä tylsä ja hieman kireä. Siinä olikin jo hyvä syy muotoilla se uuteen muotoon . Kannatti!Ohje

1,5 dl vettä
N. 5 tl perunajauhoja
n.5tl valkaisuainetta

   tai

Sekoita vesi ja perunajauhot. Kiehauta kattilassa paksuksi tahnaksi. Sekoita koko ajan.
Anna jäähtyä ja sekoita valkaisuaine (kloritea) tahnan sekaan. Lopputulos on kiisselimäinen.

Anna jäähtyä. Valmista käytettäväksi. Kaada nokkapullon.

Vaalenna kuvioita nyt niin usein kun haluat ja toimii. ;-)
Tästä linkistä löytyi myös kotitekoinen ohje, mutta omani toimi paremmin ja
 suosittelen sitä käytettäväksi. 


teeitse valkaisukynä, Diy bleachpen

Tältä näyttää valmis seos.Tältä näyttää valmis seos. Laita nokkapulloon. Tältä näyttää valmis seos. Laita nokkapulloon. Hiusväripullo  sopii tarkoitukseen myös hyvin.
Kuvassa  minun  valkaisu pulloni .


Valkaisukynä t-paita 


Tekemäni valkaisu kuviointi syntyi kotona tekemälläni  "valkaisu geelillä".  Ohje siihen löytyy kyllä sivuiltani.
Bleaching pattern was born at home made "whitening gel".

 Home-made bleach pen how to do

 I found the idea on Pinterest page.

Ideat löysin Pinterest sivuilta   Idea   ja  Idea täällä

Boho!! Vanhasta t-paidasta tuli nyt lempi paita. Kuvassa näet kaikki mitä tarvitset.

Boho !! This is an old T-shirt is now my favorite shirt. 

 bleachpen t-shirt, diy tshirt

Kuvio valmiina.
Supplies:

Cam bottle, brush
Chalk
bleach

Muista suojata t-paita laittamalla sen sisään esim. sanomalehteä, jotta vältyt vaalennuksen läpi menolta. Pettymys voi olla suuri jos muuten onnistut työssäsi.

Before you start to bleaching. Put newspapers in the T-shirt in.

Jos valmistat valkaisuaineen itse, niin jätä aine tarpeeksi paksuksi ja tee pulloon pieni reikä jotta ainetta ei lorahtele liikaa kerralla. Voit testata ensin toimivuutta erilliselle kankaalle jos haluat varmistua aineen toimivuudesta.


If you are preparing bleach yourself, then leave the material thick enough and make a small hole in the bottle so that the substance does not drop too much at once. You can test the functionality on a separate canvas first if you want to make sure the functionality of the substance.

Remember! Draw a picture, first with chalk. Bleach after that! Cam bottle is easier to use than a paintbrush.


Suosittelen suoraan nokkapullon käyttöä. Ainakin itseltäni se sujui paremmin kuin pensselin käyttö, mutta varmaankin maku asia.

Happy bleaching!!


Lähetä kommentti