maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kierrätys t -paita

T-paita oli ennen tuunausta aivan tavallinen miesten malli. Vans teksti oli jo olemassa. Paita on poikani "vanha" ja kasvu on ollut kovaa. Joten tälläisiä kohtuullisen hyväkuntoisia paitoja on jäänyt käyttämättömäksi. Malli ei ollut minulle sopiva, joten päätin hieman muotoilla paitaa ja kuvioida sen uudelleen ns. tyttömäisemmäksi.
valkaistu t-paita, Diy t-shirt
Aloitin leikkaamalla kaula-aukon suuremmaksi. Lautanen oli ihan hyvä apuväline. Lautasen auvulla kaula-aukko oli helppo saada symmetriseksi. Piirsin mallin liidulla ja leikkasin muotoon.

Sen jälkeen työ oli valmis leikattavaksi.


Päätin tehdä myös sauman taitteen kaula-aukkoon. Kiinnitin nuppineuloilla ja ompelin suoraompeleella sauman. Ompelin samalla kertaa myös sivusaumat kiinni. Näin t-paita oli malliltaan valmis.


T-paita kaipasi mielestäni vielä lisä piristystä. Leikkasin sanomalehdestä sabluunan itselleni, joka oli nyt sydämmen muotoinen. Suihkutin sydämen alueen suihkupulolla, jossa oli vaalennusaine liuos (vettä ja kloritea). Klorite kannattaa laittaa ihan reilusti veden sekaan, vaalennus tulokset tulevat siten  näkyviin nopeammin.

Kun sydän oli saavuttanut toivotun värin. Suihkutin suihkupullosta vielä vaalennus liuosta joka puolelle.
Lähetä kommentti