maanantai 30. maaliskuuta 2015

T-paidan valkaisukuviointi

Valkaisukuvioitu t-paitaUnohdin kuvata värjäyksen heti teko vaiheessa, joten paita on jo värjätty ohjetta tekiessäni. Sorry.

Tekniikka tulee kuitenkin selville ohjeesta.
Bleach t-shirt
Valkaisemalla kuvioitu t-paita

                      

Aloita kiertämällä kangasta sormilla. Kierrä niin kauan, että koko alue on kierteellä.
Pidä tukevasti kiinni kierteestä ja kiinnitä se kumiminauhojen avulla kiinni.

Kiertäminen tapahtuu peukalon ja etusormen avulla. Pidä tukeva ote ja kierrä niin kauan, että kankaasta tulee kierre.
Kiinnitä nyytti kuminauhoilla, Laita suihkupulloon vettä n. puoli pulloa ja ainakin 1dl valkaisuainetta (kloriini) . Liuos mieluummin vahvaa kuin laimeaa. Tai tietenkin riippuen siitä kuinka voimakkaasti haluaa kuvion näkyvän. Suihkuta nyyttiä joka puolelta niin , että kangas kostuu. Odottele. Tulokset alkavat näkyä nopesti.


Kiinnitä nyytti kuminauhoilla, Laita suihkupulloon vettä n. puoli pulloa ja ainakin 1dl valkaisuainetta (kloriini) . Liuos mieluummin vahvaa kuin laimeaa. Tai tietenkin riippuen siitä kuinka voimakkaasti haluaa kuvion näkyvän.Suihkuta suihkupullon avulla valkaisuainetta( klorite) ympäri nyyttiä. Odota noin 15 min/ sen aikaa kun haluamasi vaalennus on tapahtunut. Jotkut materiaalit vaalenevat todella nopeasti ja toiset taas..

Avaa nyytti. Valmis kuvio muistuttaa hieman kukkaa. Suihkutin vielä lopuksi valkaisuaine suihkauksia joka puolelle T-paitaa. Tuloksena pehmeämmän ja eläväisemmän näköinen pinta.
Lähetä kommentti